Gårdsferier

cart-1049327_640Det blir mer og mer populært med gårdsferie, men hvorfor i all verden skal vi absolutt ”til gards” i ferien, da? Det er nok mange som lengter etter den autentiske opplevelsen av det å bo og leve på en gård. Å kunne våkne opp, strekke seg godt og puste inn frisk luft, gå inn på kjøkkenet og spise en skive nybakt brød med smør og ost på. Alt sammen like kortreist som den friske lufta. Eller du kan velge den sunne havregrynsgrøten som hjelper deg i gang tidlig på morgen. Deretter bærer det rett ut; Ut for å stelle dyr, ut for å gå på tur eller ut for å sykle – eller for å ri på sjarmerende islandshester. Det er en fantastisk følelse å kunne være ett med både gård og natur på denne måten og derfor er det flere og flere som velger seg denne typen ferie. Kanskje løser du en gåte eller to på en natursti, kanskje rir du lange turer eller kanskje nyter du bare akkurat det å være langt fra alle hverdagslige gjøremål som du måtte ha.

Bli en del av samholdet på gården

Her kan du bidra i arbeidet og kjenne deg som en del av gården, og dermed komme nærmere nettopp den autentiske følelsen av de gode, gamle dager som du kanskje lengter etter når du sitter på et kontor og jobber. For det er flere og flere som faktisk ønsker seg en gårdsferie, og da gjerne med aktiviteter som skaper gode minner. Her kan du hente hjem nettopp de gode minnene som lader batteriene dine til flere lange og produktive dager på kontoret.

Passer for hele familien

Barna elsker kanskje gårdsferie mest av alt, og de fleste drømmer gjerne om en gårdsferie med hester og alle aktivitetene som følger med. De lærer seg trav, tølt, sprang og galopp – alt etter hva de kan fra før, og alt etter lengden på oppholdet og hva de får tid til i løpet av den. Det å få boltre seg blant dyr i naturskjønne omgivelser, det gir så mange gode minner å ta med seg videre. De besøkende kan også oppleve mye mestringsfølelse når de løser utfordringer langs naturstien eller blir med på en flott tur på hesteryggen. De kan kjenne på det litt skumle når noen forteller spøkelseshistorier foran peisen, og de levende flammene etterlater en ørliten tvil: Kanskje finnes det virkelig et spøkelse eller to her? De levende flammene kan brukes til mye mer enn å illustrere en spøkelseshistorie – de kan også grille gode måltider eller enklere måltider, som pølser. Hva er vel hyggeligere for barna enn å spikke sin egen pinne og grille sin egen pølse, mens det spraker i glørne?

Herlig ro og flotte aktiviteter

For det er nok nettopp aktivitetsferien som lokker turistene til gårdsferier. Det at du kan nyte roen, stillheten og naturen er vidunderlig, men så midt oppi alt dette finner du også gode aktiviteter, som lar tid og sted være i fred, og som lar deg glemme alt annet. En slik aktivitet kan være å ri. Nærheten til et dyr, som når du rir på hesteryggen og kan lytte til den rolige pusten til hesten mens den tar deg med i sine flotte, naturskjønne omgivelser. Det er ikke mye annet som kan måle seg med nettopp det å kjenne på nærheten til et dyr på denne måten.

Selvsagt skal du absolutt reise til en gård i ferien hvis du vil. På gårdsferie får både du og barna ladet batteriene nettopp på den måten som bare en autentisk gårdsopplevelse kan, ved å lage gode minner for livet mens dere har det morsomt.

Privacy Policy