Om stallen Urenluren

Urenluren stall er en stall med islandshester. Hos denne stallen er det et spesielt fokus på at hestene skal få mange turer utenfor stallen, og ikke bare stå inne. Hestene får den mosjonen de trenger, og de slippes løs minst to timer hver eneste dag. De kan også slippes ut i lengre perioder, særlig om sommeren da de kan være ute hele døgnet. Både ute og inne er det ekstra plass slik at hestene kan legge seg ned et tørt sted dersom de skulle få bruk for det.

Urenluren har flotte islandshester i stallen, og kan friste med en alternativ ferie for deg som liker å reise på gårdsferier – eller for deg som alltid har drømt om det. Gårdsferie gir en annerledes ferie både for familier og enslige. Du kommer tett på dyrene, og kan bli med din utvalgte hest i stallen eller på beitet. Det å få være med i dagliglivet på en gård kan hjelpe til med å lade batteriene dine, som er akkurat det man helst vil få ut av en ferie.

Alle hestene i stallen har hestepass med godkjent stamtavle, som gjør at en hest kan spores tilbake til forfedrene på Island. Denne informasjonen er også registrert i den globale interesseorganisasjonen Worldfengur, og dette er svært spennende å lese for entusiaster som har en særlig interesse for islandshester. Den globale registreringen startet i Danmark i 1971, og i 1977 hadde de fått til en standard der registreringen følger hesten livet ut. Hester i Norge får også utstedt et helsekort. Dette kortet er viktigere når det kommer til dagliglivet, og det er hyppigere i bruk enn hestepass, fordi helsekortet gir veterinæren den beste oversikten over tidligere behandlinger og vaksiner. Dermed har man full sykehistorie for hver hest, og kan optimalisere eventuelle behandlinger.

Urenluren stall har ekstra stallplass for islandshestene som bor der. For selv om Islandshestene er tamme og glade i mennesker, kommer vi tobente aldri til å bli en erstatning for samvær med andre hester.. Derfor er det en god løsning å dele stall med flere islandshester. På Island har de et påbud om at det alltid skal være minst to hester i en stall, nettopp for å sikre at hestene ikke blir ensomme, og kanskje burde dette påbudet vært innført i Norge også – samhold er ofte det beste for både mennesker og dyr. Med et så sosialt dyr som islandshesten er det ekstra viktig å påse at de har andre hester å forholde seg til.

Alle som driver stall må være svært nøye med blant annet renhold, fôring og brannsikkerhet. Det er derfor viktig at alle som arbeider i stallen har innarbeidet seg gode rutiner på nettopp dette. Særlig rutinene rundt fôring må være bra, og det må stilles høye krav til kvaliteten på fôr og vann. Det settes gjerne opp en fôringsplan som følges nøye, og som deretter følges av grundig renhold i bås og stall. Det er også viktig at fôret lagres hygienisk forsvarlig, uten at skadedyr får tilgang eller at hestene selv forsyner seg utenfor fôringstid, spesielt av kraftfôret. Urenluren stall har gode rutiner både på fôring, oppbevaring og sikring av fôr og kraftfôr, samt på renhold – noe som så absolutt kommer islandshestene i stallen til gode.

Her tilbys det undervisning i alle gangarter, også tølt og pass, slik at besøkende kan lære seg disse spesielle måtene å ri på. Med islandshest i stallen har man altså enda flere muligheter enn med andre hesteraser, og dyrene i seg selv er behagelige og sosiale, både på og utenfor banen. Dette er en rase som gir mange ryttere muligheten til å bli helt komfortable med å ri – men vær oppmerksom på at mange som prøver islandshester blir forelsket i denne stødige, sindige og sterke hesten.

Privacy Policy