Rideleir

girl-644282_640Det å bli med på rideleir en sommer er så mye mer enn bare det å lære å ri. Du vil erverve deg nye kunnskaper og erfaringer med hest, og dette vil gi deg en god støtte videre på veien mot å bli en god og erfaren rytter. Du blir kjent med din egen hest, som følger deg hele uken, slik at både du og hesten blir trygge på hverandre. Og, kanskje forstår du hvorfor nettopp islandshesten sies å stamme fra gudenes hester innen uken er over.

Tilpasset opplæring

Når du drar på en rideleir er det viktig å vite at lederne på leiren tar utgangspunkt i nettopp ditt nivå, og at de tilpasser undervisningen du får til nivået du ligger på. Nettopp av denne grunnen passer rideleir både for deg som aldri har ridd før og til deg som allerede har erfaring, og dere vil bli delt inn i grupper etter nivå. På rideleiren vil du få anledning til både å ri på koselige turer i skog og mark, der du og hesten får nyte naturen, og få opplæring på en ridebane.

Bli kjent med hesten

Når du er med på en rideleir, er det viktig å bli godt kjent med hestene, og spesielt med den hesten du skal ri på i løpet av den tiden du er på leiren. Hesten trenger også å bli kjent med deg, og det er derfor veldig fint å tilbringe mye tid sammen de første dagene. Slik blir du og hesten trygge på hverandre, noe som gir et godt grunnlag for et gjensidig forhold basert på respekt. Dette gjør det enklere å ri trygt, og å ha god kontroll på din hest. Da får både du og hesten en hyggelig og behagelig tid sammen, både på turer og under trening.

Dyrk interessen for hest sammen

Å reise på rideleir om sommeren kan gi gode minner for livet av flere grunner. Kanskje er dette din første sommerleir, kanskje møter du nye venner og kanskje lærer du noe du ikke trodde du skulle klare. Det som er sikkert er at de gode opplevelsene gjerne står i kø for den hestegale på rideleir. Her får du nemlig dyrke interessen din hver eneste dag, og gjerne flere timer hver dag. Du får selvfølgelig tid til andre ting også, rideleirer er som regel lagt opp til å være sosiale, men hovedfokuset skal være på hest.

Pakk lurt

Det er lurt å pakke både klær som du kan ri i og klær som du kan slappe av og spille badminton eller andre ballspill i. Liker du å bade, kan det være lurt å ta med badetøy. Det er smart å ta med din egen ridehjelm og dine egne ridestøvler, men ridevest kan du som regel låne på rideleiren. Det er også greit å pakke med seg flere ridebukser, T-skjorter og tykke gensere. Og ikke glem sokker som passer i ridestøvlene – det er så ubehagelig med de sokkene som ikke gjør det. Pakker du i tillegg ned andre nødvendige ting som undertøy og toalettsaker, har du fått med deg det aller viktigste for å bli med på rideleir.

Rideleir i høst- og vinterferien

Etter å ha vært på rideleir med hest en sommer, er det veldig sannsynlig at du har lyst til å bli med på enda en rideleir neste sommer. Om rideleiren ga deg såpass mersmak, kan det være en idé å sjekke om det finnes rideleirer som arrangeres i høst- eller vinterferien også. Dette finner du flere steder, og du får sjansen til å dyrke interessen din i flere ferier.

Privacy Policy