Rideturer

horse-469667_640Det er noe helt eget ved det å kunne tilbringe dagen på en hesterygg, og å se naturen fra denne vinkelen. Blir du med på en ridetur i skog og mark, kan det godt hende at du får øye på detaljer som du kanskje ikke har sett før. Det du helt sikkert får, er en flott opplevelse med gode minner som er verdt å ta vare på. Og det aller beste er om det er på ryggen til en islandshest, som med sitt fredelige sinnelag og stødige gange gjør turen enda bedre.

Idyllisk tur

På en ridetur kan du slappe av og ta inn alle de inntrykkene du får når du beveger deg på en sti i skogen eller langs en idyllisk kjerrevei. Noen kilometer lenger inn i skogen ser du kanskje et vann dukke opp bak noen tunge greiner, og da kan det være fristende med en aldri så liten dukkert mens hesten får drukket seg utørst på vann i bekken like ved. Etterpå kan du spise matpakken som du har i sekken, og kanskje turlederen lager et koselig bål der dere kan grille noen pølser. Da kan du sitte sammen med de andre rundt bålet, mens hestene hviler seg etter turen og spiser gress. Kanskje har dere en god historie å fortelle, eller kanskje har noen en morsom vits på lager. Er det vindstille, speiler nok tretoppene, bålet og hestene seg i vannet, og kommer tilbake til deg fra en ny vinkel. Da er det bare å nyte det å være ute i naturen og bare være til.

Malerisk norsk natur

I nærområdet til Urenluren er det nettopp så idyllisk som det vi beskriver over, med kjerreveier, stier og små vann som dukker opp inne i skogen og ute i det flotte terrenget. Her har du muligheten til å bli med på enten korte eller lengre rideturer, og utforske det flotte turterrenget som ligger rett utenfor dørstokken til Urenluren. Om du ikke akkurat går himmelturen, så er det i alle fall sikkert at du vil kunne nyte både idyllisk og flott natur på hesteryggen. Målet kan være å fiske og å bade, men det aller beste ved hele turen er nok nettopp det å sitte der oppe på hesteryggen mens hesten bærer deg med innover i dette maleriske, flotte landskapet.

Røff sagaøy

Islandshesten er skikkelig fin til slike turer, fordi rasen har vært vant til å bevege seg i ulendt terreng både i Norge og på Island. Sagaøya har nok ikke så mange veier eller flate jorder som vi har her, men islandshesten kommer seg frem likevel. Nå er ikke naturen rundt Finsland like røff og tøff som naturen på Island, men området er vakkert og variert, og hesten skal like fullt frem med last eller rytter. Dette er noe islandshesten klarer så lett som bare det! Og rideturene, de er tilpasset både den erfarne rytteren og den som aldri har ridd før.

Svært behagelig tølt og pass

Har du ikke vært på tur på en islandshest før, vil du nok få deg en behagelig overraskelse. Islandshesten mestrer som regel alle de fem gangartene. Det betyr at den i tillegg til skritt, trav og galopp, også mestrer tølt og pass. Og de to sistnevnte gangartene er svært behagelige for rytteren, fordi du som rytter blir sittende litt mer stabilt oppe på hesten. Det kan være så behagelig at du faktisk utsetter hele den hyggelige matpausen, den våte dukkerten eller det å svinge fiskestanga over det speilblanke vannet. Det kan føre til at du bare har lyst til å tilbringe all den avsatte tiden oppe på hesteryggen. Det er ikke sikkert at det er dette som er hemmeligheten med islandshesten, men det er nok mye av grunnen til at flere liker å ri på akkurat denne rasen.

Privacy Policy